top of page

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Poppalaisen takana toimivat

Liisa ja Tomi Lehikoinen

Poppalaisen kennelnimen saimme vuonna 2014, jolloin syntyi Poppalaisen kennelnimelle ensimmäinen pentue , bretoni pentue. Mutta olemme jo kolme pentuetta kasvattaneet aiemmin, tosin eri kennelnimille: Popan kaksi pentuetta ovat menneet Maple Yard - kennelnimelle ja Ruutin ensimmäinen on tehty Majaniemen kennelnimelle.
 
Minä, Liisa Lehikoinen, sain ensimmäisen oman koirani pitkäkarvaisen collien Nallen vuonna -98. Nalle oli kodinvaihtaja ja ikää tuolloin oli jo 5-vuotta. Siitä alkoi minun aktiivinen koiraharrastus. Parin vuoden päästä otin jo toisen colliepojan Inton. Nallen ja Inton kanssa harrastin agilitya, tokoa ja vähän pk-lajejakin tuli kokeiltua. Näyttelyissä kävin satunnaisesti. Ensimmäinen bordecollie tuli taloon vuonna -06. Popan kanssa päälajinamme oli agility ja lisäksi kisasin tokossa voi-luokkaan asti. Jäljestyksen alkeita opettelimme sekä paimennus tuli uutena lajina kuvioihin. Popalla tein kaksi pentuetta yhteistyössä Tiinan Maple Yard kennelin kanssa, joista molemmista jäi kotiin kasvamaan yksi: Laava ja Selma. Laavan ja Selman kanssa keskityin agilityyn. Laava on agilityvalio kuten äitinsäkin. Selma vaihtoi uuteen kotiin v.2017 kun Laavalla ja Selmalla ei enään kemiat kohdannet. Popan kanssa saavutimme myös sbcak:n riveissä agilityn joukkue-SM-pronssin v,2009. Poppa on lisäksi myös Ruotsin agilityvalio. Poppa suureksi suruksemme menehtyi v.2019 vanhuuden tuomiin vaivoihin 13,5 vuoden iässä. V.2013 bodercollieriveihimme tuli Walesin tuontina uros bc Bud, joka on ollut apuna lampaiden liikuttelussa ja agilitya ollaan harrastettu kolmosluokassa kisaten. Laumaamme liittyi v.2020 bordercollie narttu Navi. Navi on syntynyt heinäkuussa 2020 ja hänen kanssa  harrastan agilitya, tokoa ja paimennusta.
 
Mieheni Tomi Lehikoinen on myös kasvatus työssä mukana metsästyskoirien osalta. Ensimmäinen metsästyskoiramme beagle Tahvo tuli kotiimme 2002. Sitten 2007 tuli bretoni Ruuti, jonka myötä meille molemmille tuli kanalintujen metsästys seisovalla metsästyskoiralla tutuksi. Tahvosta kun aika jätti, tuli jäniskoiran virkaa taloomme asuttamaan suomenajokoira Jemma vuonna 2012, joka kuitenkin kuoli nuorella iällä syöpään.  Tomi on käynyt Tahvon kanssa ajoikoirien metsästyskokeissa ja Ruutin kanssa kanakoirien erikoiskokeissa. Uusimpana tulokkaana on laumaan tullut v.2017 lyhytkarvainen saksanseisoja Nia. Nian kanssa Tomi on myös kiertänyt kaer kokeissa. Tuoreimpana laumamme jäsenenä on oma kasvattimme bretoni Vilja, syntynyt 2021. Tomi on Viljan kanssa saavuttanut jo KAER kokeista NUO1 tuloksen.
 
Me asumme Karkkilassa Haaviston kylässä maalla. Meillä on neljän koiramme lisäksi yksi kissa sekä kyyhkylakka seisojien koulutus varten.  Kyyhkylakalla koulutetaan omia sekä kasvatti koiria sekä järjestetään koulutusta ulkopuolisille. Kaksijalkaisia on meidän lisäksi lapsemme Lari ja Moona.
 
Kasvatustyössämme tärkeää on pyrkiä säilyttämään hyvä terveys,  terve rakenne ja luonne, joka soveltuu koiran alkuperäiseen tarkoitukseen. Ulkonäkö ei pidä niin suurta roolia kasvatustyössämme. Metsästyskoirilla on ensiarvoisen tärkeää metsästysvietin säilyttäminen ja paimenkoirilla hyvän työskentely moottorin omaava ominaisuus, jota paimennustyössä tarvitaan. Voimassa olevan kasvattajasitoumuksen olemme allekirjoittaneet jo v.2013.
 
Jos haluatte tietää meistä lisää tai kasvatustyöstämme niin ottakaa toki yhteyttä: poppalaisen@gmail.com
 
 
 
  • YouTube Clean
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
bottom of page